SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

 | AD GERRITSEN |

 |

< VORIGE

VOLGENDE >

Ad Gerritsen (1940-2015) maakte schilderijen, tekeningen, beelden en grafiek. Hij reageerde in zijn werk op maatschappelijke ontwikkelingen. Zijn werk weerspiegelt een voortdurend onderzoek naar de mogelijkheden om kenmerken van de mens als karakter, afwijkend gedrag en extremiteiten, te verbeelden. Niet voor niets kreeg een publicatie over zijn werk ‘Het ontstellende werk van Ad Gerritsen’ mee.

Gerritsen kreeg voor zijn grafisch oeuvre in 2001 de Gelderland Grafiekprijs en in 2011 ontving hij de Jeanne Oosting Prijs voor de schilderkunst. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en gaf les aan de Academie voor Beeldende Kunsten AKI in Enschede.

Zijn werk is vertegenwoordigd in vele museale en particuliere collecties. Hij woonde en werkte in Arnhem en Heveadorp.

De Signature-uitgave ‘Della Porta’, die bestaat uit zes kleurhoutsnedes op het papierformaat 24x18 cm in met linnen beklede cassette in een oplage van 40 exemplaren waarvan 30 voor de verkoop, is gebaseerd op het werk van de grondlegger van de fysionomie, de Italiaan Giambatista Della Porta (1535-1615). Fysionomie veronderstelt dat aan de hand van het uiterlijk iemands karakter is vast te stellen.