SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

 | DICK CASSÉE |

 |

< VORIGE

VOLGENDE >

Dick Cassée (1931) wijdt zich al vijftig jaar aan het maken van grafiek en wordt beschouwd als een vernieuwer van de Nederlandse grafische kunst. Hij studeerde aan de toenmalige Academie voor Kunst en Industrie te Enschede en bij Stanley W. Hayter, Atelier 17, in Parijs. Vele jaren was hij docent tekenen en grafiek aan de toenmalige Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's Hertogenbosch. Het werk van Dick Cassée is veelal een reflectie op de waarneming van het landschap of de architectuur. Hij wil het licht en de ruimte in haar essentie weergeven.

Cassée had vele solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland en zijn werk is opgenomen in talrijke belangrijke museale- en particuliere collecties. Dick Cassée woont en werkt in Amsterdam en maakte vele studiereizen.

De prenten voor deze uitgave, getiteld ‘Syunik’, zijn een weerslag van een reis naar het gelijknamige district in Armenië. Ze bevat zes hoogdrukken op het papierformaat 18 x 24 cm. De prenten zijn gedrukt door Steendrukkerij Aad Hekker, Amsterdam. De oplage bedraagt 40 exemplaren, waarvan 30 bestemd zijn voor de verkoop. De prenten worden geleverd in een met linnen beklede cassette.