SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

 | HARRIE GERRITZ |

 |

< VORIGE

VOLGENDE >

Harrie Gerritz (Wijchen, 1940) gaat voor het vinden van zijn favoriete onderwerp niet ver van huis. Het is het rivierenlandschap met zijn huisjes, boerderijen, schuren, kerktorens, hekwerken en waterlopen. Het Land van Maas en Waal waar hij geboren en getogen is en nog steeds woont, boeit en inspireert hem al meer dan vijftig jaar lang en vindt zijn weg in zijn schilderijen, beelden, tekeningen en grafiek. Zijn werk staat in de lange traditie van de Hollandse landschapskunst, waaraan hij een geheel eigen invulling geeft.

Door de jaren heen heeft Gerritz een beeldtaal ontwikkeld die ontegenzeggelijk veel abstracte elementen in zich draagt, maar ondanks dat blijft de kunstenaar altijd gebruik maken van herkenbare tekens. Het is die tegenstelling, plus het licht en het uitbundige kleurgebruik, dat zijn werk zo herkenbaar en steeds weer boeiend voor de toeschouwer maakt.

Het rivierenlandschap is Gerritz zo vertrouwd geworden dat hij er in veel gevallen niet meer op uit hoeft te trekken om zijn werk te kunnen maken.

 

Ter gelegenheid van een grote overzichtentoonstelling in het Nijmeegse museum Het Valkhof in 2011 zei hij: “Mijn werk is steeds abstracter geworden. Ik hoef niet meer naar buiten te gaan om het landschap te bekijken. Ik werk steeds meer met de herinneringen uit het landschap. In het atelier verwerk ik de tekens tot compositie, en het licht, het seizoen gaat er overheen.” Harrie Gerritz kreeg zijn opleiding aan de Arnhemse kunstacademie en gaf zelf les aan de Kunstfachhochschule in Hamburg. Hij had vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland en zijn werk vond zijn weg in tientallen museale en particuliere collecties.

 

De uitgave Signature XVIII ‘Landmark’ bevat zes zeefdrukken op het papierformaat 24x18 cm. die werden gedrukt door Kurtface in Nijmegen. De oplage bedraagt 40 exemplaren, waarvan er 30 bestemd zijn voor de verkoop. De prenten worden geleverd in een stijlvolle, met linnen beklede cassette.