SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

 | KLAAS GUBBELS |

 |

< VORIGE

VOLGENDE >

NIET MEER LEVERBAAR

BEKIJK HIER HET AANBOD

Klaas Gubbels (Rotterdam, 1934) heeft voor het verbeelden van zijn gevoelens slechts een beperkt aantal voorwerpen nodig. In zijn oeuvre, dat onder andere bestaat uit schilderijen, beelden, aquarellen, tekeningen en grafiek, staan de tafel, de stoel, de kan, de pijp of het kopje, alleen of in een ensemble, centraal. “Ik laat me door alles inspireren, maar ik heb een beperkt aantal onderwerpen”, zegt Gubbels. En daarmee maakt hij steeds weer unieke en verrassende kunstwerken waarin hij een herkenbare en volstrekt eigen wereld schept. “Het rare in mijn werk is dat het er uit ziet alsof het in vijf minuten gemaakt is, maar ik zit er de hele dag aan te etteren”, zei hij in een interview.

Gubbels bezocht de ambachtsschool, afdeling schilderen, werkte bij het reclame-atelier van de Bijenkorf in Rotterdam en studeerde aan de Arnhemse en Rotterdamse kunstacademie.

Later gaf hij les aan de Willlem de Kooning Academie in zijn geboortestad. Hij ontving in 1969 de Culturele Prijs der Gemeente Arnhem, in 1970 de Quarles van Ufford Prijs voor de schilderkunst en in 2003 de Gelderland Grafiekprijs. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en zijn werk is opgenomen in vele museale en particuliere collecties. Hij woont en werkt in Arnhem.

Klaas Gubbels heeft in de laatste decennia regelmatig grafiek voor Signature gemaakt.

 

Voor de nieuwe uitgave Signature XVII maakte hij onder de titel ’19-01-1934’ zes ingekleurde etsen op het papierformaat 24x18 cm in een oplage van 40 exemplaren waarvan 30 voor de verkoop. Ze werden gedrukt door Etsdrukkerij Fieke Billet in Nijmegen. De prenten worden geleverd in een met linnen beklede cassette.