SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

 | KOEN VERMEULE |

 |

< VORIGE

VOLGENDE >

Koen Vermeule (1965) gebruikt twee motieven in zijn werk: de menselijke figuur en het landschap. In beide speelt ruimte een belangrijke rol. De mensfiguren verschijnen in een ruimte die slechts met spaarzame lijnen is vastgelegd. De mens is er opvallend alleen. Het lijkt alsof de figuren zijn vastgezet in de tijd en veranderen van een vluchtige fotografische aanblik in een bevroren en eindeloos moment. De verhouding tot de realiteit die de werken oproepen drukt zowel vervreemding als verstilling uit.

 

Koen Vermeule studeerde aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam en aan de TeHaTex Tilburg. Hij ontving in 1994 de Charlotte Köhlerprijs. Naast vele solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland is zijn werk opgenomen in belangrijke museale, bedrijfs- en particuliere collecties. Koen Vermeule woont en werkt in Amsterdam.

De uitgave ’De kreeftgang en andere bewegingen’ bevat zes kleurhoutsneden op het papierformaat 24x18cm. De prenten zijn gedrukt door Steendrukkerij Amsterdam. De oplage bedraagt 40 exemplaren, waarvan 30 bestemd zijn voor de verkoop. De prenten worden geleverd in een met linnen beklede cassette.