SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

 | MARK BRUSSE |

 |

< VORIGE

VOLGENDE >

Mark Brusse (1937) woont en werkt al bijna vijftig jaar permanent in Parijs. In 1956 ging hij studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en vertrok daarna in 1960 naar Parijs. Na korte en langere periodes van werken in onder andere New York, Seoul, Berlijn en Tokio keert hij altijd weer terug naar de stad waar hij zich thuis voelt. Brusse is beeldhouwer, schilder, keramist, schrijver, tekenaar en graficus. In de loop der jaren heeft hij een geheel eigen beeldtaal ontwikkeld. Zijn inspiratie ontleent hij voornamelijk aan de organische wereld. Vegetatie, dieren, delen en organen van het menselijk lichaam zijn veelal zijn thema's.

Naast vele solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland, is zijn werk opgenomen in belangrijke museale- en particuliere collecties over de gehele wereld.

Voor deze uitgave maakte Brusse zes kleurenlitho’s op het papierformaat 24x18 cm onder de titel ‘Exvoto’. Vele decennia geleden ontdekte hij tijdens een reis door Mexico de exvoto in kerken. Afbeeldingen van lichaamsdelen of dieren werden naast de heilige geplaatst dankzij wie de genezing van het desbetreffende lichaamsdeel wordt verkregen. Mark Brusse lithografeerde voor zijn ‘Exvoto’ une tête, un fruit, un cerveau, une main, un coeur en un crâne. Eigentijdse verbeelding van een oeroud gebruik. De prenten zijn gedrukt door A Fleur de Pierre, atelier de lithographie, Parijs. De oplage bedraagt 40 exemplaren, waarvan 30 bestemd zijn voor de verkoop. De prenten worden geleverd in een met linnen beklede cassette.