SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

 | ROB VOERMAN |

 |

< VORIGE

VOLGENDE >

NIET MEER LEVERBAAR

BEKIJK HIER HET AANBOD

Rob Voerman (1966) verbeeldt in installaties en grafiek de uitersten schoonheid en verwoesting. Hij bouwt op indrukwekkende wijze zijn eigen romantische wereld. De ingenieus samengestelde prenten, linosneden, etsen en zeefdrukken laten een wereld zien die op een buitengewone wijze tot de verbeelding spreekt.

Voerman studeerde eerst landschapsarchitectuur aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en daarna Beeldhouwen aan de toenmalige Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Kampen. Hij ontving onder andere The Presse Papier Invitation Award 2002 Canada, Pepenieres Programme Europeènnes pour Jeunes Artistes 2002 Frankrijk, de Euregio Kunstprijs 2005 en de Gelderland Grafiekprijs 2007.

Zijn werk is opgenomen in belangrijke museale, bedrijfs- en particuliere collecties, waaronder het Museum of Modern Art (MoMa) New York, Deutsche Bank, Stedelijk Museum Amsterdam en het CODA Museum Apeldoorn. Rob Voerman woont en werkt in Arnhem.

De uitgave onder de titel ‘At Close Quarters’ bevat zes linosneden/zeefdrukken op het papierformaat 24x18 cm. De prenten zijn gedrukt door Manuel Kurpershoek, Nijmegen en Stichting Het Grafisch Centrum/PlaatsMaken, Arnhem. De oplage bedraagt 40 exemplaren, waarvan 30 bestemd zijn voor de verkoop. De prenten worden geleverd in een met linnen beklede cassette.