SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

 | EMO VERKERK

 |

< VORIGE

Emo Verkerk (Amsterdam, 1955) behoort tot de belangrijkste beeldend kunstenaars van ons land. Het indrukwekkende oeuvre van Emo Verkerk bestaat uit portretten, landschappen en ruimtelijke beelden. Als dragers van zijn werk gebruikt hij onder andere blik, hout, linnen en papier. Ook voorwerpen kunnen dienen als drager. De keuze van portretten is van personen die hem raken, ontroeren. Veelal kunstenaars. Verkerk studeerde filosofie toen hij - in 1977 -interviews las met de schilder Francis Bacon. Onder invloed van het gedachtengoed over het schilderen van Bacon maakte hij drie portretten van de kunstenaar. In 1978 werd hij toegelaten op Ateliers ’63- thans De Ateliers. Zijn werk was te zien  op vele solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland, waaronder: art & project, Amsterdam, Stedelijk Museum Amsterdam, Marian Goodman Gallery (New York), Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag en Willem Baars Projects, Amsterdam.

Daarnaast is zijn werk opgenomen in talrijke belangrijke museale, bedrijfs en particuliere collecties, onder andere: genoemde musea en de AkzoNobel Art Foundation. Naast eerdere prijzen - in 1980  de Titia Buning-Bronger Prijs- ontving hij in 2010 de Jeanne Oosting Prijs. Emo Verkerk woont en werkt in Den Helder.

 

De uitgave - Signature XX - met de titel 'TSJIP EN HUN VRIENDEN' bevat zes houtsnedes op het papierformaat 24x18cm. De prenten zijn gedrukt door Forrer Steendruk, Muiden. De oplage bedraagt slechts 40 exemplaren, waarvan 30 bestemd zijn voor de verkoop. De prenten worden geleverd in een stijlvolle, met linnen beklede cassette. De cassette verscheen in juli 2017. Deze uitgave is tevens de laatste in deze reeks. De prijs van deze unieke cassette bedraagt € 450.-

Eerder verschenen uitgaven:

Signature I / Rinke Nijburg

Signature II / Carel Visser

Signature III / Klaas Gubbels,

Signature IV / Wouter van Riessen

Signature V / Cees Andriessen

Signature VI / Rosemin Hendriks,

Signature VII / Armando

Signature VIII / Lucassen

Signature IX / Jan Roeland

Signature X / Ronald Noorman,

Signature XI / Rob Voerman

Signature XII / Koen Vermeule

Signature XIII / Mark Brusse

Signature XIV / JCJVANDERHEYDEN

Signature XV / Dick Cassée

SignatureXVI / Ad Gerritsen

Signature XVII / Klaas Gubbels,

Signature XVIII / Harrie Gerritz

Signature XIX / Gé-Karel van der Sterren

en Signature XX / Emo Verkerk

 

Nog leverbaar zijn:

Signature XII

Signature XIII

Signature XV

Signature XVI

Signature XVIII

Signature XIX

en Signature XX

 

Voor meer informatie:

Stichting Signature - uitgevers van grafiek

Utrechtseweg 215-3

6812 AD  Arnhem

Tel. 026 379 46 39

www.signaturegrafiek.nl