SIGNATURE

UITGEVERS VAN GRAFIEK

Steendrukkerij Aad Hekker | Amsterdam

Het aanbieden en kopen van grafiek is een zaak van vertrouwen. Al vanaf de oprichting staat voor Signature één ding voorop: de grafiek die wij uitgeven moet exclusief, dus in een beperkte oplage gedrukt, en van hoge kwaliteit en attractief geprijsd zijn. Daarom werken wij alleen samen met beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland die een uitstekende reputatie hebben opgebouwd op het gebied van de grafische kunsten of met jonge kunstenaars in wie wij volledig vertrouwen hebben. Hun werk wordt geproduceerd door ervaren, gerenommeerde drukkers die nauw samenwerken met de kunstenaars. Signature houdt daarbij de supervisie zodat de resultaten voldoen aan onze kwaliteitseisen.

 

Wij vinden dat mooie grafiek ook een mooie verpakking verdient. Daarom besteden we extra aandacht aan de cassettes of mappen waarin we onze grafiek aanbieden. Deze worden ontworpen door onze huisvormgever Harald Slaterus en ze zijn door hun verzorgde en bijzondere uiterlijk een sieraad voor in de boekenkast.

 

Grafiek is voor Signature geen massaproduct, maar een volwaardige kunstvorm die ook als zodanig moet worden behandeld. Het succes van de uitgaven en het feit dat onze grafiek werd tentoongesteld in musea in binnen- en buitenland zijn bewijzen van de fijne neus die Signature heeft voor kunstenaars en de grafiek die ze maken. Zo is de Gelderse Grafiekmap, die we twintig jaar lang uitgaven, een collectors item geworden. Ook andere uitgaven van Signature zijn inmiddels gezocht onder verzamelaars van bijzondere grafiek.

Stichting Signature is een initiatief van Leen van Weelden (bestuurslid/collectiemanagement Sieger White Stichting, voormalig directeur Tentoonstellingsdienst Stichting Beeldende Kunst Gelderland, voormalig lid/plaatsvervangend voorzitter Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst te Amsterdam) en Rob de Leeuw, voormalig managing director Rothmans/British American Tobacco Manufacturing BV en destijds mede verantwoordelijk voor het beheer en de uitbreiding van de  vermaarde Peter Stuyvesant Collectie, een internationale verzameling van hedendaagse kunst.

STICHTING SIGNATURE KAN BOGEN OP EEN JARENLANGE ERVARING MET HET UITGEVEN VAN GRAFIEK. IN BIJNA VEERTIG JAAR TIJD GAVEN WIJ TIENTALLEN MAPPEN EN CASSETTES MET WERK VAN ÉÉN OF MEER KUNSTENAARS EN AFZONDERLIJKE PRENTEN UIT. DAT AANTAL GROEIT NOG STEEDS; REGELMATIG VERSCHIJNEN NIEUWE UITGAVEN. ZE WORDEN GEKOCHT DOOR LIEFHEBBERS DIE AL JAREN GRAFIEK VERZAMELEN, MAAR OOK DOOR BEGINNENDE VERZAMELAARS DIE DE WERELD VAN DE BEELDENDE KUNST BINNENSTAPPEN DOOR MIDDEL VAN DEZE ATTRACTIEF GEPRIJSDE, MAAR BIJZONDERE, KUNSTVORM.